CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS


Tolong sign ye ble da melawat...:)

Teman setiaku

Jom kita sama membantu...:)

Jom kita sama membantu...:)
SESIAPA YANG BERMINAT SILA HUBUNGI : Ust Syed Sharim - 019-5121274 AKAUN PERSATUAN KEBAJIKAN AL-FURQAN BANK MUAMALAT - 0803-0002083-71-7 (atas nama Persatuan Kebajikan Al-Furqan)

kenderaan impianku yg kedua

kenderaan impianku yg kedua

Tentang dirinya..

Tentang dirinya..

Sunday, May 23, 2010

Junior datang lagi....:)

Assalamualaikum semua...:)..bertemu kita lagi pada entry terbaru kalini yang akan mengisahkan tentang seseorang...hihi..sape seseorang tu?kisah si cik tembikai?kisah buah tembikai susu?hehe..x de la..ape plak tetibe je masuk cik tembikai ni...sape la cik tembikai tu kan?hehe..sebelum ni agak sibuk smpai tak sempat nk update blog..tahun ni aku diberi tugasan sekali lagi untuk menjadi Pegawai Kadet Jurulatih..aku diberi amanah utk menyiapkan persiapan untuk menerima junior2 baru aku..fuh!junior tu..abis la..hehe..cm sblum ni jugak..kne la ada pantun dulu sebagai pembuka kalimah bicara hati...hehe..ayat..ni die pantun:-

tanggal 22 Mei menjelma suda
insan yang dinantikan hadir akhirnya,
post kalini tentang mereka,
junior aku yang fresh belaka...

ha,x tau la kalini pantun jadi ke tak..ape yg pntg???.......ha,isi la tmpt kosong yang disediakan tu ye mengikut kehendak sndiri..:)..em,sebenanye semalam,tanggal 22 Mei 2010 merupakan D-Day iaitu hari yang digelar sebagai Hari Tunas Wira bagi junior2 aku yang telahmelapor diri sebagai seorang yang bergelar sebagai Bakal Pegawai Kadet (BPK) selama 6 minggu sebelum mereka akan bergelar sebagai seorang Pegawai Kadet..mereka akan melakukan aktiviti-aktiviti dan latihan pengukuhan agar fizikal dan mental bersedia untuk menjadi sebagai pegawai kadet yang sah..kuota utk pengambilan 1st kalini sebanyak 360 tempat untuk diisi..Pengambilan kalini juga merupakan sebuah sejarah apabila kadet perempun diambil lebih berbanding dengan intake2 sblum ni..Pada pengambilan ini juga UPNM telah menawarkan jurusan kursus perubatan dalam tentera..Hope junior2 aku ni akan survive selama 6 tahun berada disini..jgn nk keluar plak ye..ok lah..smpai disini shja dulu penulisan utk kalini..rsa cm ade yg x kna je kalini..tulis pun cm merapu2 sket..da lme x berblog la katekan..semoga kite berjumpa lagi semua..aku nk berehat sebentar bersama tembikai susu..fuh..sedap tu..mkn ngan nasik..lega..maaf ye andai penulisan kalini seperti ade yg x kena..:)


Sesi bertemu dengan para
jurulatih dan pegawai memerintah UPNM

sebelum BPK tidak lagi dibenarkan
berjumpa keluarga selama 6 minggu



Perjalanan pulang ke
blok penginapan masing-masing


Sesi pemakaian uniform tentera
no 5


Latihan-latihan pengenalan
seperti kawad dan PT


Inilah wajah-wajah srikandi negara...:)
InsyaAllah..jgn bhnti ditengah jalan ye..


Ni wajah pe plak?hehe..selit la 1 kan..
nme pun penulis..:)

setiap hari azlin makan coklat,
bile makan dia sakit gigi,
banyak lagi kerja nk buat,
semoga kita berjumpa lagi..

senyum2 dan ceria2 sllu..:)



8 comments:

SuTeRa MaYa said...

Semoga Allah rahmati kalian, para perajurit tanah air..

Sesungguhnya orang-orang yang beriman, orang-orang yang berhijrah dan berjihad di jalan Allah, mereka itu mengharapkan rahmat Allah, dan Allah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang.(2:218)

moga-moga kita tergolong dalam golongan ini.. :)

missalya hamed said...

assalamualaikum tuan mki~ :P


wah3, dah jadi senior :)
seronok? lega? hihi.. ramai jugak penambahan srikandi + pemuda harapan bangsa,360 :)

semoga senior2 dapat menjaga adik2 kita tu sebaiknya ye~

p/s: kimsalam kat abg fajo, klasmate hamba tu ye! :P

muhammad khairul ikhwan (MKI) said...

MKI >>> sutera maya

amin...syukran jazilan..mudah mudahan kami semua akan tergolong dalam orang2 yang disebutkan tu...:)

muhammad khairul ikhwan (MKI) said...

MKI >>> missalya hamed

w'salam cik missalya hamed..cei,ade cik,miss plak tu..hehe..

em,lega jugak kot..seronok pun seronok la sbb makin da dkt nak abis blaja kn?wlupun ade lg 2 thun.hehe..insyaAllah nti tuan mki kim slm kt ajo tu ye..hehe

wany said...

henfon memang x boleh guna 6 mggu kah? tak boleh cntact family lnsung 6 mggu tu?
tak de public fon?

muhammad khairul ikhwan (MKI) said...

MKI >>> wany


yup..sume xbley...klu ikutkan tu la kan..tp x tau la kot2 dorg ade yg calling ikut public phone ke..nape ye?ade adik bru masuk sini ke?

Wanie. said...

tak.kawan.x cntct lnsung sejak msuk upnm.ouh,ada ja public fon.ingtkan kena putuskan hbngan dgn dunia luar slama 6 mggu.

muhammad khairul ikhwan (MKI) said...

MKI >>> wanie

o..ye ke...sape nme kwn?klu ikut tu mmg kne putuskan berhubung dngn dunia luar..tp x tau la berjaya ke x kan..:)..em,die ambik kos ape?nti ble d adpt cntct die,tnye die kompeni ape ye...bru sng nk nk tau sape die..k